Tysk skønlitteratur fra efterkrigstiden til nutiden

Interesse for tysk kultur
I de senere år har danskere i højere grad fået øjnene op for Tyskland som feriested, hvor især Berlin er en af danskernes yndlingsbyer. Dette har også betydet en større interesse for tysk kultur.
Tyskland har beriget verden med store klassikere, men jeg vil i dette tema fokusere på nogle af de nyere tyske forfattere, som har gjort sig markant bemærket internationalt i det 20. og 21. århundrede.
Tysk efterkrigslitteratur
En række tyske forfattere har bidraget til efterkrigslitteraturen. En del af disse har også vundet Nobelprisen i litteratur og opnået stor anerkendelse over hele verden. Her kan nævnes Herman Hesse, hvis roman Glasperlespillet bliver regnet for at være et af det 20. århundredes hovedværker.
Günther Grass udkom med bogen Bliktrommen i 1959 og den er blevet et af de mest betydningsfulde værker i tysk efterkrigstid. Ligeledes har Siegfried Lenz beskrevet Tyskland og tyskerne i efterkrigstiden. Man kan heller ikke komme uden om Heinrich Böll og Hans Magnus Enzensberger.
Nyere tysk litteratur
I det 21. århundrede har en række yngre tyske forfattere også opnået international succes. En af dem er Daniel Kehlmann. Hans gennembrudsroman Opmåling af verden udkom i 2006 og handler om to videnskabsmænd, der var med til at gøre verden større, men som også var vidt forskellige som personer.
En anden jævnaldrende forfatter er Clemens Meyer, hvis bøger tager udgangspunkt i hans opvækst i Leipzig op til og efter murens fald. Judith Hermann er endnu en af de yngre tyske forfattere, der skriver om Tyskland efter murens fald.
Vil du blive klogere på den rige kultur vores naboer mod syd har, så dyk ned i listen over bøger af tyske forfattere fra efterkrigstiden og frem.
Bøger i dette tema
- Se flere